Mercedes-Benz viert 130ste verjaardag met topless modellen

Mercedes-Benz viert 130ste verjaardag met topless modellen

Year of the dreamcars

Antwerpen -  Wind in de haren en cruisen maar! Mercedes-Benz blaast dit jaar 130 kaarsjes uit en drukt het gaspedaal stevig in met de lancering van een reeks luxueuze droomwagens. Laat je vervoeren door de gloednieuwe cabrio modellen van Mercedes en smart…

 

Cabrio’s hebben altijd een speciale rol vervuld in de geschiedenis van de Duitse autobouwer met internationale ‘sterrenstatus’. Reeds in 1902 lanceerde Mercedes-Benz zijn eerste cabrio: de ‘Parsifal’. Deze unieke verschijning werd aangedreven door een 2-cilinder benzinemotor en leverde 12 à 14 pk, wat in die tijd meer dan correct was.

Naar aanleiding van hun ‘Year of the Dreamcars’ campagne pakt de uitvinder van de automobiel uit met maar liefst 4 glamoureuze cabrio’s waarmee je 365 dagen open-air-fun beleeft: de nieuwe SLC (de opvolger van de SLK), de nieuwe SL (8e generatie), de nieuwe C-Klasse Cabrio (eerste keer in de geschiedenis dat de C-Klasse een cabriovariant krijgt) en de S-Klasse Cabrio, geleden sinds 1971.

Exact twintig jaar na de introductie van zijn segment, krijgt de allereerste compacte roadster een nieuwe naam met SLC  én een verbeterde techniek en vormgeving. De naamsverandering onderschrijft de traditioneel nauwe band met de C-Klasse, waarmee de roadster veel van zijn techniek deelt. Nieuw zijn het sportieve topmodel Mercedes-AMG SLC 43 en het instapmodel SLC 180. De standaard diamond grille en het optionele led-Intelligent Light System verheffen dit model bovendien naar esthetisch topniveau.

Een ander icoon van de autowereld maakt ook een nieuwe entrée: de Mercedes-Benz SL die zich heeft geperfectioneerd op vlak van techniek en looks. De auto leent zich bovendien uitstekend voor een dagelijks gebruik – een eigenschap die nog verbeterd wordt door het variodak dat nu bij een snelheid tot 40 km/u bediend kan worden, en door de automatische afdekking van de overblijvende kofferruimte. De Mercedes-Benz SL dient zich in heel wat disciplines als een leider aan: een sierlijke roadster om comfortabel en ontspannen te cruisen of een dynamische coupé voor sportieve uitstapjes.

Mercedes-Benz opent het zomerseizoen met de eerste cabrio op basis van de C-Klasse en breidt tegelijk zijn aanbod cabrio’s met een klassieke linnen kap uit. Het design van deze nieuwe cabrio belichaamt het hedendaagse luxegevoel dat door een jeugdige spirit en door tal van hoogwaardige uitrustingselementen gekenmerkt wordt. De cabrio kan optioneel uitgerust worden met het automatische windscherm AIRCAP en met de nekverwarming AIRSCARF - om bij een open rit van een uitzonderlijk comfortniveau te genieten, en dat 365 dagen per jaar.

De nieuwe S-Klasse Cabriolet is de derde variant van de huidige S-Klasse familie en de eerste van Mercedes-Benz in de topklasse sinds 1971. Hij biedt een gedistingeerd en exclusief design, de toptechnologie van de S-Klasse en een uitgebreid klimaatregelingsconcept met bescherming tegen tocht en wind, zoals intelligente klimaatregeling voor open auto’s. Mercedes-AMG presenteert meteen ook de ultieme droomauto in de vorm van de S 63 4MATIC Cabriolet. Voor de eerste keer in de 48-jarige geschiedenis van het  sportwagen- en performancemerk van Mercedes-Benz wordt een vierpersoons cabriolet in het S-Klasse segment aangeboden.

Naast Mercedes trapt ook smart dit jaar de zomer in met enkele topless modellen om van te dromen. De smart fortwo cabrio en smart Brabus geven elk op hun eigen, unieke wijze gestalte aan één van de smart kernwaarden: functionaliteit, emotie en innovatie.


De nieuwe smart fortwo cabriolet illustreert als geen ander het motto van smart: 'levensvreugde voor de stad'. Deze trendy tweezitter trekt volop de kaart van de emotie en straalt een en al ‘fun’ uit. Hij werpt zich op als het meest 'lifestyle-gerichte' model van de nieuwe smart-generatie.

Zoek je een sportief alternatief dat tegelijkertijd aan de normen voldoet van een ideale stadswagen? Dan weet smart je ongetwijfeld te verleiden met de nieuwe smart Brabus. Bovendien kan dit model volledig gecustomized worden! Ben je een fashionista gefascineerd door de nieuwste Pantonekleuren of ben je een hevige Rode Duivel supporter? Alles is mogelijk om jouw Brabus versie om te toveren tot een uniek pareltje dat de perfecte match vormt met jouw persoonlijkheid.

Kortom, in 2016 laten Mercedes-Benz & smart je helemaal wegdromen van jouw ultieme droomwagen!

Geïnteresseerd in een testrit in kader van een (reis)reportage, heb je een wagen nodig voor een fotoshoot of zoek je extra beeldmateriaal? Geef gerust een seintje aan:

Contacteer ons
Christophe Vloebergh Press relations manager Mercedes-Benz cars, Daimler AG
Céline Monbrun Press relations manager Smart, Daimler AG
Elke Hadermann PR account manager, Global Image PR
Christophe Vloebergh Press relations manager Mercedes-Benz cars, Daimler AG
Céline Monbrun Press relations manager Smart, Daimler AG
Elke Hadermann PR account manager, Global Image PR
Over Mercedes-Benz & smart

Daimler AG is one of the world’s most successful automotive companies. With its divisions Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Mercedes-Benz Vans, Daimler Buses and Daimler Financial Services, the Daimler Group is one of the biggest producers of premium cars and the world’s biggest manufacturer of commercial vehicles with a global reach. Daimler Financial Services provides financing, leasing, fleet management, insurance, financial investments, credit cards, and innovative mobility services. More information: www.daimler.com

Mercedes-Benz & smart