Get the party ‘smarted’ met de kleinste discotheek ter wereld

Get the party ‘smarted’ met de kleinste discotheek ter wereld

smart omarmt clubcultuur en opent Night Fever tentoonstelling Design Museum Brussel

Modern, mobiel, funky en elektrisch. De smart mobile disco is een rondrijdend visionair project waarbij een smart EQ ForTwo is omgevormd tot een mobiele discotheek. Met uitschuifbare dj booth, rookmachine en lichtcomponenten opende de smart mobile disco Night Fever, de nieuwste tentoonstelling van het ADAM Design Museum in Brussel.

Night Fever: smart meets club culture

Het ADAM Brussels Design Museum heeft sinds 21 november een nieuwe tentoonstelling: Night Fever, een expositie over de geschiedenis van clubculturen en -designs van de jaren ‘60 tot nu. Waar ruimtelijke architectuur, strakke (interieur)designs, technologie en stedelijke levensstijlen er aan te pas komen, mag smart niet ontbreken. Samen met Hugo Boss en Vitra Design Museum is smart (hoofd)sponsor van de nieuwe tentoonstelling die nog tot en met 5 mei volgend jaar is te bezoeken. “Disco is een prachtig voorbeeld van het samenspel tussen smart en de ‘clubcultuur’ – een beweging die mensen samenbrengt,” aldus Jo Willems, Manager Marketing & Sales bij smart. ''De link tussen smart en de tentoonstelling heeft te maken met het feit dat clubs altijd al avant-gardist / incubator geweest zijn met betrekking tot architectuur, inrichting, licht, klank, kleur en muziek. smart is dat binnen Daimler ook met EQ only,  ready to services en oriëntatie op de stad.''

smart mobile disco

De smart mobile disco werd speciaal ontworpen door Konstantin Grcic, een Duitse industriële vormgever die al meerdere internationale designprijzen won. De smart mobile disco is gebaseerd op een smart EQ ForTwo. Het interieur werd aangepast om plaats te bieden voor de hifi apparatuur, de wagen staat op een hefplatform waarop de dj-stand gemonteerd is. Die kan omhoog schuiven en is onder andere met een dj-mengpaneel en een microfoon uitgerust. Achter het radiatorrooster zit een ware rookmachine en daarnaast creëren tal van lichteffecten de ultieme discosfeer. De ledkoplampen van de smart projecteren een lichtanimatie op de dansvloer en een stroboscoop laat de auto met één druk op de knop opflikkeren. De wagen is met zijn 2,69 meter de meest compacte disco ter wereld.

Join the club

De smart mobile disco is een uniek exemplaar en zelfs niet te huur of te koop. Maar niet helemaal getreurd, want met de nieuwe generatie smart wagens hoef je je niet te vervelen als je weer eens in de file aansluit. De ForTwo omvat een 6-kanaals DSP-versterker (240 watt) en in de ForFour vind je een 8-kanaals DSP-versterker (320 watt). Met in totaal acht (ForTwo) respectievelijk twaalf (ForFour) krachtige luidsprekers kun je een aardig feestje bouwen: een centrale breedbandluidspreker, twee luidsprekers voor hoge tonen in de spiegeldriehoeken, twee luidsprekers voor midden- en lage tonen in de deuren (bij de ForFour ook in de achterdeuren) en twee breedband-rearfill-luidsprekers, en bij de ForTwo nog een basbox in de kofferruimte.

Wil jij testen hoe discoproof de nieuwe smart generatie is? Laat het ons zeker weten.

 

Met vriendelijke groet,
Rein Aalbers

 

Meer info over de tentoontstelling Night Fever: http://adamuseum.be/nl/tentoonstellingen-night-fever/
Meer beelden van de smart EQ ForTwo en mobile disco: https://mercedes-smart.globalimage.be/media

 

 

Contacteer ons
Bastien Van den Moortel Press Relation Manager, smart
Helen Van Nuffelen Head of Corporate Communications, smart
Bastien Van den Moortel Press Relation Manager, smart
Helen Van Nuffelen Head of Corporate Communications, smart
Over Mercedes-Benz & smart

Daimler AG is one of the world’s most successful automotive companies. With its divisions Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Mercedes-Benz Vans, Daimler Buses and Daimler Financial Services, the Daimler Group is one of the biggest producers of premium cars and the world’s biggest manufacturer of commercial vehicles with a global reach. Daimler Financial Services provides financing, leasing, fleet management, insurance, financial investments, credit cards, and innovative mobility services. More information: www.daimler.com

Mercedes-Benz & smart